Polo G – Pop Out Again feat. Lil Baby og Gunna

3.5./5.0

I ny og næ skyder nye og stadigt yngre personager op fra rapverdenens undergrund. I løbet af de sidste par måneder er Polo G’s ansigt og musik dukket op med tiltagende hyppighed på mit Instagram-feed og på de playlister, jeg følger. Fra slutningen af 2018, hvor man kunne se Polo G levere en dybfølt og melodisk rap om det hårde liv på gadehjørnerne i USA’s slumområder over Einer Bankz’ ukulele-spil, har der været fart over feltet for den 20-årige rapper.

Sammen med den endnu yngre, kun 18-årige Lil Tjay, har Polo G nu fået et reelt mainstream-hit på hænderne med Pop Out. Og han hviler ikke på laurbærrerne, men har allerede nu fyret et debutalbum, Die A Legend, af sted. På det album kan man finde et remix af hans breakout-hit, hvor makkerparret Gunna og Lil Baby lægger vejen forbi på Pop Out Again.

Mit personlige problem med Pop Out har været, at nummeret er så djævelsk monotont. Omkvædet er catchy, men det bliver gentaget så mange gange på de tre minutters tid, nummeret varer, at Polo G’s simple flow til sidst kan blive lidt irriterende. Og hvor andre har en ting for Lil Tjay, synes jeg ikke, at han bidrager med særligt meget på den originale udgave af Pop Out.

Alt, der var monotont og Lil Tjay-kedeligt ved Pop Out, er skiftet ud med sprød Atlanta-trap fra Lil Baby og Gunna på Pop Out Again. Især Gunna træder i karakter. Han har været i studiet for at aflægge et ekstremt godt vers, der med hans hæse stemme giver en idé om, hvor intenst et tournéliv, han giver sig i kast med. De to gæsterappere giver det afbræk, som sangen har brug for, mens Polo G selv leverer et nyt og bedre vers her på version 2.0 af sit hidtil største hit.

Pop Out bliver allerede spillet massivt i USA og på den anden side af Atlanterhavet af danske folkeskoleelever, og der er ingen grund til at tro, at hittet ikke kan udvikle sig til at blive endnu større. Netop derfor er det så heldigt, at Polo G sammen med Lil Baby og Gunna vælger at levere et remix, der ligesom med remixet af Lil Nas X’s Old Town Road kan gøre det hele lidt mere spændende. Og hvem ved, måske kan Lil Baby og Gunna agere Billy Ray Cyrus og gøre remixet til et hit på niveau med originalen.