Post Malone – Goodbyes feat. Young Thug

4.0/5.0

Mange store hits har det med at svømme rundt på nettet i lækkede udgaver, inden de bliver udgivet officielt på alverdens streamingtjenester og udsendt til radiostationer verden over. Det var også tilfældet med Post Malones nye single Goodsbyes, der med en Young Thug-feature allerede på de lækkede udgaver tegnede til at blive endnu en tilføjelse til Postys efterhånden imponerende hitdiskografi. Den 5. juli udkom Goodbyes så for alvor, og med singlen er der lagt op til et stærkt tredje album fra Post Malones side.

Malone er manden, der om nogen formår at finde balancen mellem rap og pop og smelte de to genrer sammen til ukendelighed og skabe kolossale ørehængere undervejs. På mange måder er han et posterchild for den opløsning af genregrænser, der foregår i øjeblikket. Han tager det bedste fra pop, rap og andre genrer, kaster det i en stor gryde og producerer hit på hit.

Det sidste, vi har hørt fra Malone, har været singlerne Wow. og Sunflower med Swae Lee. Hvor Wow. var lidt mere rappet, var Sunflower en ren omgang flødepop af en kærlighedserklæring til en særligt udkåren. Goodbyes er poppet som Sunflower, men her byder Posty og Thugger på melodramatisk breakup-musik i stedet for en sukkersød kærlighedssang.

Goodbyes sigter efter at ramme hitlisterne, og der er bestemt set værre forsøg på dette. For selvom sangen ikke byder på noget nyt fra Post Malones side, føles den alligevel som noget af det mest forfinede, han nogensinde har lavet. Sangen er stramt komponeret, og som på mange andre Post Malone-sange er der rockstjerne-referencer og en eksistentiel angst, der lurer under overfladen. Malone har efterhånden fundet en sikker formular til at lave hits, og som lytter kan man kun være glad for, at Young Thug er hevet med ind for at give det hele et skvæt krydderi og undgå monotonien.

Thug leverer til gengæld et vers, der måske udover hans Havana-feature aldrig er set så poppet og tilslebet mainstream-publikummet. Han er stadig skør som altid, men Young Thug er på Goodbyes mere letspiselig for de teenagepiger, der allerede nu er i gang med at høste Instagram-captions fra sangen. I øvrigt kan man kun håbe, at Young Thug med Goodbyes og The London’s fortsatte succes langt om længe formår at tage det sidste ryk opad og blive en sand A-lister.

I løbet af de sidste par dage har Goodbyes været i heftig rotation hjemme hos mig og sangen er begyndt at kravle op ad hitlisterne. Der er ingen tvivl om, at Post Malone og Young Thug har ramt plet. De er gået efter en hitsang om breakups, der ikke træder nogen over tæerne, men som stadig kan gå lidt i folks hjerter. Malone kører på med sin karakteristiske lille vibrato-stemme, og Thug leverer en excentrisk og sjældent tilslebet feature. Goodbyes er ikke noget voldsomt spændende eller nyskabende, men det er en god sang, der takket være Young Thug ikke bliver alt for kedelig og monoton.